Verzendwijze: PostNL Brievenbuspost (Geen exta Porto- Verzendkosten, Porto 4,-- E. bij prijs inbegrepen).

Meer details

24,00 € incl. BTW

Meer informatie

INHOUD:

1974: Het is bijna ongelooflijk wat de jaren 1974 – 1975 te bieden hebben op het vlak van ... het wielerleven zoals het was... Mijn aandacht ging weer naar een hele reeks van racefietsoverhandigingen aan renners

en ook hoe de pastoor de fietsen zegent. Het koersen op rollen was ook elk jaar een intense belevenis en Viviane Verhelst (Zwijndrecht) won het BK. Het wel en wee wordt beschreven bij de Wase Wielerklub die ook Theo Verschueren, als erevoorzitter krijgt en bij WSC Vooruit Sint-Gillis met o.a. het clubkampioenschap, het 15-jarig bestaan en een eigen Miss WSC Vooruit, de Wase profkoersen in woord en beeld bracht ik samen, Tino Tabak(1974) en Serge Van Daele (1975) winnen de Omloop van het Waasland

In Kemzeke had Ghisleen de Clercq de grootste plaatselijke sportfamilie en Nering door Sport Kemzeke bestond 10 jaar, ik stelde doping vast door tabletten, borstsiroop en neusdruppels. In Moerbeke en Eksaarde begon het veldrijden.

In Haasdonk kwam amateur Jan Raas winnen en Flor Van Wassenbergh was er 25 jaar koersorganisator, Ronny Van de Vijver naar de Vuelta, Rik Van Looy op bezoek in Kallo, Ghislain Van Landeghem naar de Tour en wielertoerist Herman De Munck (Sint-Niklaas) reed de Ronde ook! op de Markt van Sint-Niklaas werd een criterium der vedetten gereden met Herman Van Springel als winnaar.

In Beveren was er een veldrit en ook Beveren-Geraardsbergen-Beveren (74 en 75) en een sporthoogdag met drie koersen op één namiddag, Linda De Rudder won het PK en Johnny Vanderveken werd militair kampioen. Met Theo Verschueren zitten we op de piste. Beveren had ook het BK Corporatieven.

In Temse: José de Cauwer reed de GP van Monaco, Jan Bogaert en Patrick Smet beloofden en Marc Dierickx won bij de liefhebbers. Jammer was het overlijden van Rudy Van Assche en Patrick Smet.
Ook Ernie Blommaert (Sint-Niklaas) overleed.

In Hamme kwam Jenny De Smet er aan, won het BK en werd ontvangen op het gemeentehuis. Etienne De Beule won er zijn tweede wedstrijd.

Koersverslagen en foto’s van veel Wase wedstrijden heb ik ook in aanbieding en namen als William De Gendt (Tielrode), Mark Steels (Sint-Pauwels) die zelfs Parijs-Roubaix won, Patrick Joos (Sinaai), Dirk Heirweg (Zele), Johnny Vanderveken (Beveren), François Van Vlierberghe (Puivelde)), Patrick Lerno (Berlare), Ronny Leemans en Luk Caluwaert (Beveren), William De Keirsmaecker (Bazel), Patrick Daelman (Temse-Velle), Ghisleen De Clercq (Kemzeke), Franky Rotthier (Haasdonk), Benny Vermeulen (De Klinge), Luk Fruytier (Klein –Sinaai), Alex Robberecht (Bornem).

En in 1975 ook: Rudy en Patrick Franssens, en Luc Audenaert (Beveren), Hugo Floin (Stekene), Peter Van Huffel (Hamme), Patrick Den Hert (Lochristi), Roger Beelaert (Steendorp), Franky De Gendt (Tielrode), Jan Joos en Jan Van Damme (Sinaai), Guido Van Geystelen (Beveren), Luc De Caluwé (Wachtebeke), Jenny De Smet, Eddy Mettepenningen(Hamme), Eddy De Wilde (Temse), Freddy Luyckx en Rudi Weyn (Sint-Niklaas),

Hoe gingen de Wase profs naar 1974?
Tenslotte bracht ik de rubriek “Pech onderweg” (of wat een renner allemaal kon meemaken in een seizoen)

tot stand, ook de koersen van de Trofee van het Waasland voor juniores en winnaarslijsten van profs en liefhebbers in en uit de regio.